HomeNieuwsVeiligheidMotie verbetering verkeersveiligheid Purmerenderweg (Oostflank) nog zonder resultaat

Motie verbetering verkeersveiligheid Purmerenderweg (Oostflank) nog zonder resultaat

Purmerenderweg
foto raadsstukken

Door een brief herinneren bewoners van de Purmerenderweg (Oostflank) de gemeenteraad aan in een besluit gedane belofte ter verbetering van de verkeersveiligheid van de Purmerenderweg.

In de raadsvergadering van 26 april 2024 heeft de gemeenteraad over de verkeersveiligheid Purmerenderweg een motie van de fracties D66, VVD, GroenLinks en PvdA en Forum voor Democratie over de inrichting van de Purmerenderweg gesteund.

In de gebiedsvisie Oostflank staat beschreven dat de Purmerenderweg voor een deel zal worden ‘afgewaardeerd’ en bestemd voor voetgangers, fietsers en bestemmingsverkeer.
Al eerder nam de gemeenteraad bij het bestemmingsplan Purmerbuurt 2017 een motie aan over verbetering van de verkeersveiligheid van de weg. Maar opmerkelijk ook dat de Purmerenderweg geschikt is om de toename aan verkeersbewegingen te verwerken.

 Nadien zijn er inderdaad maatregelen genomen, maar ervaren bewoners nog altijd verkeersonveiligheid op de Purmerenderweg.

Kern van de aangenomen motie in april 2024 is dat vooruitlopend op de uitwerking van de gebiedsvisie Oostflank aan het college gevraagd wordt te onderzoeken of en in hoeverre de voorgenomen afwaardering van de Purmerenderweg zo snel mogelijk kan worden gerealiseerd.
En uiteraard de gemeenteraad over de uitkomst van dit onderzoek te rapporteren

Tot nu toe is de bewoners van de Purmerbuurt niet gebleken dat er actie is ondernomen die duidt op uitvoering van de motie.
Teneinde te voorkomen dat de motie in de vergetelheid raakt, herinneren de bewoners de gemeenteraad aan die motie en dringen er bij op aan dat het onderzoek naar en de uitvoering van het veilig(-er) maken van de Purmerenderweg hoog op de prioriteitenlijst komt te staan.

 

Veiligheid artikelen