HomeNieuwsVeiligheidGemeente Purmerend lanceert campagne voor veilige wegen tijdens oogstperiode

Gemeente Purmerend lanceert campagne voor veilige wegen tijdens oogstperiode

Foto Persbericht Gemeente Purmerend


Gemeente Purmerend start, in samenwerking met het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK), de campagne ‘Toon begrip, raak niet in slip’. Deze campagne richt zich op het verhogen van de verkeersveiligheid tijdens de oogstperiode in de Beemster. Het doel van de campagne is om weggebruikers bewust te maken van de gevaren van modder op de weg én om begrip te vragen voor de uitdagingen waarmee agrariërs in deze periode te maken hebben.

Tijdens de oogstperiode maken agrariërs gebruik van de openbare wegen om hun gewassen te vervoeren. Wethouder Coen Lageveen: ‘Regen en modder kunnen de wegen glad maken, wat de kans op ongevallen vergroot. Met de campagne willen we inwoners hier bewust van maken. We adviseren de weggebruikers om hun snelheid te verlagen, abrupt remmen te vermijden en voldoende afstand te houden. Samen houden we onze wegen veilig.’

Begrip voor agrariërs

Ook wordt met de campagne om begrip gevraagd voor de situatie van agrariërs in de Beemster. Zij zijn verantwoordelijk voor het zo schoon mogelijk houden van de wegen na het oogsten, maar ondanks hun inspanningen kan er modder op de weg achterblijven. Dit vraagt om extra begrip en het aanpassen van de rijstijl van andere weggebruikers.

Om weggebruikers bewust te maken van de gevaren en begrip te vragen voor agrariërs, worden er op verschillende plekken langs de wegen in de Beemster lantaarnpaalborden en een aanhanger met reclame neergezet.

Veiligheid artikelen