Woensdag 4 juli 2012 wil de raad met geïnteresseerde Purmerenders verder praten over een duurzame ontwikkeling van de stad. Alle reacties en resultaten van inventarisaties en gesprekken worden op deze avond verder uitgediept.
Alle reacties rondom de inspiratieavond in mei, plus de resultaten van werk- en schoolbezoeken en een enquête, zijn in een rapport beschreven.
Op 4 juli wordt dit rapport gepresenteerd aan bewoners, ondernemers, instellingen en raadsleden. De slotbijeenkomst vindt plaats in het stadhuis van de gemeente Purmerend en duurt van 20.00 – 21.30 uur.
Het doel van de avond is om duidelijk te krijgen wat de resultaten betekenen. Waar zijn Purmerenders enthousiast over en wat willen zij oppakken? In hoeverre is de gemeente daarbij nodig? Met andere woorden: wie heeft welke rol bij het ontwikkelen van een duurzaam Purmerend?
Uiteindelijk leiden de resultaten en conclusies van de gemeenteraad tot een opdracht aan het college van B en W voor een verdere ontwikkeling en uitvoering van een duurzaam beleid van de gemeente Purmerend. In het najaar stelt de gemeenteraad de opdracht vast.
Aanmelden voor de slotbijeenkomst kan via www.purmerend.nl/duurzaam. Meer informatie: griffie@purmerend.nl of telefoon (0299) 452713.
Dat het onderwerp brede belangstelling heeft mag wel blijken uit het onderstaande artikel dat we vonden op de website van Burrie media in het blad Regio zaken.
‘Enorme winst behalen door bedrijf duurzaam te maken
Duurzaamheid is de belangrijkste drijfveer voor innovatie. Door de ‘core business’ van je onderneming duurzaam te maken, valt enorme winst te behalen. Dat vindt Aart van Veller, jonge ondernemer, klimaatoptimist en gesprekspartner van wereldleiders. Hij stelt dat 93% van de CEO’s van bedrijven gelooft in duurzaamheid. Van Veller sprak onlangs op een door de gemeenteraad van Purmerend georganiseerde inspiratiebijeenkomst in het stadhuis.
Onlangs was de raadszaal van het Purmerendse stadhuis het toneel voor een inspiratiebijeenkomst over duurzaamheid. Met toonaangevende sprekers op dat gebied.
Met deze bijeenkomst wilde de KOPgroep (Keuze na Oriëntatie en Participatie) achterhalen welke ideeën er leven onder inwoners en ondernemers voor een duurzame ontwikkeling van Purmerend.
“Led lampen, zonneverlichting en elektrische auto’s zijn voorbeelden waarmee bedrijven fors kunnen besparen op hun energierekening. Als Nederlandse ondernemingen eenzelfde handelsgeest en eenzelfde innovatie en tolerantie tonen als in de Gouden Eeuw, dan kan de 21e eeuw een groene eeuw worden,” aldus Van Veller.
Volgens de sprekers op de avond gaat Nederland een groene toekomst tegemoet. Een toekomst met voor ondernemers grote kansen.’